Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

måndag 28 februari 2011

Steampunk goggles

Här kommer lite bilder på delar av min Steampunk outfit. 
Jag byggde allt själv utav ett par svetsglasögon ifrån Bauhaus för 99 kr. 
Jag tog bort gummiremmen och ersatte den med ett gammalt barnbälte som jag köpte begagnat för 10 kr.De andra delarna kommer ifrån ett set av Helping hands och en gammal väckarklocka. Jag hade turen att hitta en höghatt för 200 kr i en secondhand butik som faktiskt passar perfekt på mitt huvud. Sen har jag satt på lite andra roliga delar som t.ex. klockfjädrar och smyckesdelar på brättet. Det bästa är att allt kan tas av och jag kan använda hatten som vanligt. Gogglesen går även att använda på huvudet utan hatt. Blev extremt nöjd med resultatet.







Min pojkvän gjorde även ett par steampunk goggles som han hade på sig på Calcon. 
Detta är också ett par svetsglasögon från Bauhaus med ett set av Helpin hands.



Hoppas att ni gillar dem. 
Måste hitta fler tillfällen att få klä sig i lite steampunk.

Jag överlevde Calcon 2011!

Då var Calcon 2011 över och jag hann med att både spela brädspel, rollspel och lite kortspel.
Det känns i huvudet att det har blivit några sena nätter och många olika intryck.
Årets Calcon hade temat steampunk och både jag och min pojkvän hade lagt ner lite extra tid på våra outfits och vi fick väldigt många positiva kommentarer gällande dem.
 
Fredagen började med en underbar mysig fika hemma hos min kompis Carro som gör helt underbara cupcakes. Så det började bra med en ordentlig sockerchock för att sedan fortsätta med ett parti Gloom på Calcon tätt följt av ett parti Munchkin och ett nattpass med Arkham Horror.

För er som inte har spelat Gloom så kan jag berätta att detta är ett väldigt kul kortspel som bygger på att du har en familj med lite udda karaktärer. Dessa ska du sedan göra så deprimerade som möjligt för att sedan döda dem. Ju fler minuspoäng din familj har ju större chans att du vinner. Det går även att plussa på motståndarens familjen genom att lyckliga saker inträffar. 

Arkham Horror är ett väldigt bra brädspel som bygger på HP Lovecrafts värld. Spelet utspelar sig i staden Arkham under 1920-talet, och varje spelare spelar en karaktär som hämtad ifrån en klassisk Lovecraft novell. Spelet går ut på att portaler öppnas på olika ställen i staden, och där hoppar det ut monster som måste bekämpas. De olika karaktärerna ska även bekämpa en gud ifrån Lovecraft mytologin, som inte brukar vara allt för trevlig. Det som är speciellt med detta spelet är att spelarna inte spelar mot varandra utan istället mot spelet. Allt som oftast förloras kampen och jorden tas över av ett mångögdat tentakelbärande monster, men ändå vill man alltid ha mer. Som vanligt blev vi ännu denna gången uppätna av the black goat from the woods.



Lördagen fortsatte med ett underbart skrämmande rollspelsäventyr från Call of Cthulhu där vi faktiskt överlevde. Kanske med lite mindre psykisk hälsa men ändå. Skärgården kommer alltid att vara lite läskig för mig efter detta. Calcon avslutades för min del med lite Magic.
Känns som ett lyckat konvent för min del men nu blir det en del sovande framöver.

fredag 25 februari 2011

Cakepops recept

Idag hade jag äntligen tid till att göra färdigt mina Cakepops. 
Cakepopsen är gjorda av philadelphiaost och smulad tigerkaka som blandats till en jämn smet.
Efter det smälte jag vit choklad med lite blå karamellfärg i och doppade dem i strössel. 
Det var lite problematiskt att hitta något att sätta dem i där de kunde stå och stelna. så jag gav upp och gjorde små praliner av dem istället. Det funkade lika bra och de blev farligt goda. 

Receptet på philadelphia cakepops kommer här.
Mixa ca 500 gram tigerkaka eller sockerkaka och blanda med ca 150 gram färskost till fast och smidig deg.
Rulla degen till lagom stora bollar, ca 3 cm. Lägg dem på en tallrik och ställ in dem i frysen i ca 30 min. 
smält 300 gram vitchoklad. Om du väljer att sätta dem på pinne så doppa ena änden av pinnen i chokladen och stick in i kakbollen. låt stela något innan du doppar hela bollen försiktigt i chokladen. Låt rinna av och dekorera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så den stor rakt och stabilt, och låt sedan dem stelna i kylen en stund. 
Det går lika bra att istället göra praliner. Jag gjorde så att jag lade ner en i taget i chokladen och rullade runt den med en gaffel. Sedan fiskade jag upp kakbollen och lade den på en tallrik. Lägg bakplåtspapper under ås du får loss dem när de har stelnat. Dekorera med strössel och ställ in dem kylskåpet eller frysen. Ät och njut.

När man bakar efter detta recept så behöver man inte nödvändigtvis använda sockerkaka eller tigerkaka. Ta vilka kaksmulor som helst med olika smak och pröva dig fram. 
Kommer själv att experimenteraen del i framtiden. De var inte särskilt svåra att göra.
Här kommer lite bilder på resultatet.



Den mumsiga insidan under den numera blå chokladen

Så här fina blev pralinerna

torsdag 24 februari 2011

Ett litet äventyr

Idag ska jag och pojkvännen till Växjö och botanisera lite i butiksutbudet. Igår blev det bokrea och ännu mer rollspel. Det är lika.bra att värma upp inför helgens spelkonvent som går av stapeln i Kalmar.
Planerna för dagen innefattar mer bokrea och en indiskresturang som vi har hört ska finnas i Växjö.
Så förväntningarna är stora.

Har även lyckats få min orkidé att blomma om.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Julklappar 2009, Makraméarmband och örhängen

Julen 2009 fick flera i min omgivning julklappar som bestod av hemmagjorda smycken. Jag valde att göra ett makraméarmband med ett par matchande örhängen till varje person. Presenterna uppskattades verkligen. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att ge bort saker som jag själv gjort och lagt lite tanke bakom. 
Här kommer lite bilder på vad jag lyckades knåpa ihop.







tisdag 22 februari 2011

The Saga of Biorn

Här är en väldigt sorglig berättelse om en viking
som verkligen inte hade turen med sig.
För en gångs skull så har skaparna kollat upp fakta innan de gjorde kortfilmen. 



The Saga Of Biorn from The Animation Workshop on Vimeo.

Smörkupan från Ägg och loppis

Förra sommaren jobbade jag i Motala. Ibland fanns det inte så mycket att göra på helgen, men då kunde man alltid gå till ägg och loppis. Affären hette kanske inte egentligen det men det var vad som stod på skylten vid vägen. Så den fick heta ägg och loppis för oss som grävde i Motala den sommaren. Där hittade jag ialf denna underbara smörkupa i silver. Jag här använt den som godiskål eller bara som prydnad.




Nytt bakprojekt

Idag ska jag försöka baka en annan sorts cakepops som är gjorda av sockerkaka och philadelphiaost.
Måste iväg och handla lite ingredienser först sen får vi se hur det går. 
Ska nämligen iväg och spela lite rollspel ikväll och det är ju alltid trevligt med lite tilltugg om det blir sent in på natten. Vad kan bli bättre som nattsnacks än cakepops? 
Ha en fortsatt bra dag allihopa. Så kommer jag med fler bilder senare idag.

Citadels ett underbart roligt spel

I Lördags var jag hemma hos några kompisar och spelade Citadels 
som är ett underbart roligt spel. 
Spelet ges ut av Fantasy flight games som bl.a. 
ger ut Arkham Horror och Twillight imperium, och är för 2 -7 spelare.
Spelet går ut på att du ska bygga åtta distrikt i din stad som har ett värde från 1 - 8. 
När det åttonde distriktet har byggts slutförs spelrundan och den med flest poäng vinner. 

Det låter kanske inte så spännande men i början av varje spelrunda ska spelarna välja en eller flera karaktärer (beroende på antalet spelare) med olika egenskaper. Dessa egenskaper kan hjälpa spelaren att på olika sätt komma närmare segern som t.ex. få mer guld att bygga för, fler distriktskort eller att få bygga flera distrikt under samma runda. Andra karaktärer hindrar dina motståndare från att vinna som t.ex. Lönnmördaren som mördar en karaktär, Tjuven som stjäl någons guld, eller Krigsherren som förstör någons distrikt. 
Det gäller att försöka lista ut vilka fördelar som man själv behöver under kommande runda och vilka karaktärer ens medspelare kommer att välja. Därmed brukar det bli ett väldigt hummande kring bordet när karaktärerna ska delas ut.
Spelet har mysiga och stämningsfulla bilder och din stad kan bestå både av tavernor, hamnar, utkikstorn, palats och drakportar. 



Numera går det även att köpa både originalspelet och expansionen i samma låda för 228 kr på SF bokhandeln. http://www.sfbok.se
Helt klart värt pengarna enligt mig. Spelet är heller inte onödigt krångligt eller svårt att komma igång med. En spelomgång tar ungefär en timme. Så det går att försöka få revansch flera gånger på en kväll. Vilket inte jag lyckades med sist, men hoppas på bättre tur nästa gång. Bara jag inte både blir mördad och rånad under samma runda som sist. JAG KRÄVER HÄMND!!!

måndag 21 februari 2011

Steampunkbrosch

Har gjort en brosch till min steampunk outfit. Broschen är i grunden en brosch från Lindex som jag köpte på rean för 30 kr. Jag har limmat på kugghjul från en väckarklocka tillsammans med en liten blomma i mässing. På originalbroschen hängde det tre berlocker föreställande bl.a. en örn och en krona i kedjorna. Jag valde att byta ut dem mot två blad och en pärlblomma. Tyckte att det passade bättre till blomman på broschen. Fin blev den så nu börjar outfiten bli mer och mer komplett. 

 Kom gärna med kommentarer på mina smycken så jag vet att jag är på rätt väg.

Nytt armband

Jag har gjort ett nytt armband som består av mellandel från trinity brass 
och kedjor som jag har sammanlänkat. 
Smycket har lite antik känsla över sig men även med inslag av det moderna. 
Jag är jättenöjd och använder det så ofta jag kan.


söndag 20 februari 2011

Pysselsöndag

Idag har varit en riktigt härlig pysseldag. Jag och pojkvännen håller på och förbereder inför Calcon och deras steampunktema. Det är en del att fixa, men kul är det. 
Idag har jag byggt på lite gamla smycken då jag fick en leverans med små kugghjul i veckan från PMC. Så nu är det ännu mer kugghjul på. Precis som jag vill ha det. 

Ringen har fått en extra detalj ifrån en gammal väckarklocka som jag plockade isär.


 Jag tyckte att det fattades något i mitten på den här ringen och satte därför dit ett litet kugghjul i mässing.
Jag tycker att det blev rätt snyggt med kontrasten mot det vita.


Den här medaljongen har nu byggts på med lite små kugghjul för att ge mer steampunk känsla på smycket. Det var väldigt pilligt men jag lyckades till slut.

Jag har även äntligen gjort färdigt min goggles som jag ska ha på mig på Calcon. 
Bilder kommer upp inom kort.

Cakepops

Idag gjorde jag även en enklare version på cakepops. Jag tog det jag hade hemma så det blev marshmallows som träddes på grillpinnar och doppades i mörkchoklad, och dekorerade med strössel. Barnsligt goda och fina att se på. Ska försöka mig på att göra mer traditionella cakepops en annan gång. Dessa görs då på valfri kakdeg som smulas och blandas med philadelphiaost och formas till vad man vill för att sedan doppas i choklad och dekoreras. Cakepops sägs vara nästa stora trend inom bakkretsar.
En bra sida för tips och idéer är http://www.bakerella.com som var den första med att göra cakepops. 


lördag 19 februari 2011

En tavla till mor

En av mina favorit konstnärer är John Bauer. Ända sedan jag var liten och läste bland tomtar och troll och fick se Bauers fantastiska teckningar var jag fast. Trollen i Bauers bilder ser ut så som jag vill föreställa mig dem, med stora näsor och små plirande ögon.
Själv har jag alltid gillat att rita och skapa bilder på papper. Ofta har jag försökt rita av favorit konstnärer för att försöka få en känsla för deras teknik. En jul gjorde jag denna Bauer blyertstavla till min mor. Orginalet är i Gouache men jag har alltid känns mig mer bekväm med att arbeta med blyerts och gråskalor. 





Mamma har även en bild uppe på väggen som jag ritade under en bildlektion på högstadiet som föreställer en lejonhanne.

Snart är det dax!!!

Snart är det dax för vårens stora högtid, iallafall för mig. Jepp jag talar om BOKREAN!!!
För mig som älskar böcker och har svårt för att gå förbi en bokaffär utan att gå in och botanisera lite så är rean ett av de största eventen under våren. De senaste åren känns det dock som att Bokrean har passerat sina glansdagar då det gick att göra riktiga fynd bland bokhögarna. I år tycker jag det har varit väldigt tyst kring bokrean. Jag tror det har lite att göra med att vi idag har blivit väldigt vana vid att det pågår en rea nästan hela tiden. Det reas innan jul efter jul i mellandagsrean och sedan fortsätter bara rean i de flesta butiker. Det är ett sätt för oss konsumenter att köpa ännu mera, och mera handlar vi. Har lite problem att få plats med alla böcker jag äger. Någon gång ska jag skaffa mig det där biblioteket som jag drömmer om.
Även om jag egentligen inte har plats så kommer jag ändå att göra likadant i år som jag brukar göra varje år. Nämligen samla på mig alla reklamblad och göra listor på mest önskvärda böcker rangordnat nedåt.
Något som irriterar mig dock lite är att kategorien historia som vanligt domineras av 70% litteratur om andra världskriget och 10% litteratur om första världskriget. Det finns så mycket mer intressant att läsa om inom historia. Som vanligt kommer jag ändå att ha en alldeles för lång lista på böcker som jag vill ha.
Så vi ses kl tolv den 23 februari. Får se vilka fynd jag gör i år.

fredag 18 februari 2011

Virkade Mobilfodral

Igår kväll satt jag och min pojkvän och tittade på Supernatural och jag fick ett infall att virka lite. Tycker det kan vara svårt att hitta snygga mobilfodral i min stil som inte kostar för mycket och som passar min mobilstorlek. 
Bästa alternativet enligt mig i det läget är att göra ett själv. 
Jag virkade en lång remsa som var lite bredare än min mobil. Denna vek jag sedan dubbelt och sydde ihop kanterna på. Om man vill dekorera lite mer så kan man som jag har gjort och sy på ett tygmärke innan man syr ihop fodralet. Det går även att dekorera med pärlor eller scrappbookingmaterial.
Vid öppningen satte jag en knapp och virkade en ögla på motsatt sida så att det går att stänga fodralet. Inte så svårt och tar inte så långt tid alls.

Det blev ett svart Punisherfodral till pojkvännen och ett rödsvart Darth Vaderfodral till mig.

Svamplampa

Var på stan igår och hittade denna underbara svamplampa inne i affären Eleraff och var tvungen att köpa den. Den ger en underbar mysbelysning och finns i färgerna svart, rött och grönt och kostar 379 kr.

onsdag 16 februari 2011

I kurtisanens sällskap av Sarah Dunant

 
Har börjat läsa i Sarah Dunants bok I kurtisanens sällskap. Boken utspelar sig i 1500-talets Italien och berättaren är dvärgen Bucino som är i tjänst hos den beryktade kurtisanen Fiammetta Bianchini i Rom. När den stora skövlingen av Rom inträffar den 1527 tvingas de fly tillsammans till Venedig där de försöker göra sin lycka inom den venetianska societeten.

Jag älskar historiska dramer både på film och i bokform. Ska bli intressant att förlora sig lite i 1500-talets Italien då jag för det mesta har hållit mig till England och den Tudor släktens historia under 1500-talet. 
Hittade denna bok för endast 25 kr på Bok och Böcker som har utförsäljning då de ska flytta från Giraffen till Fiskargatan. 

Metro 2033 – den sista tillflykten av Dmitrij Gluchovskij fortsättning

Har nu läst ut Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij och jag måste säga att jag gillar den väldigt mycket. Handlingen utspelar i en mörk framtid där världen har gått under i ett kärnvapenkrig. Några få människor försöker överleva och skapa en framtid i Moskvas tunnelbanesystem. Ett antal år har gått sen katastrofen och människorna har anpassat sig till ett liv i mörker där huvudfödan består av svamp, grisar och höns som har räddats från ytan innan katastrofen. Barn föds utan pigment och utan vetskapen om hur himmelen eller världen på ovansidan ser ut. I tunnlarna gömmer sig olika faror som gasläckor, banditer och mutanter som har tagit sig ner genom bortglömda eller obevakade ingångar och stationer. Boken bygger delvis på sovjetiska myter om en hemlig stad som sägs finnas under jorden och det faktum att Moskvametron byggdes för att motstå en kärnvapenattack.

Människorna i metron har byggt upp en underjordisk värld bestående av olika grupperingar och nationer med sina egna religioner, ideologier och överlevnadsstrategier. Där finns fascisterna, frihetskämparna som har Che Guevara som förebild, vetenskapsmännen, kommunisterna och handelsmännen. 

Bokens huvudperson är en ung man (Artiom) som en dag träffar en främling på sin station i utkanten av metrons kärna. Denna främling har kommit för att undersöka de problem som har dykt upp på stationen med en slags mutanter från ytan som kallas för "De svarta". Artiom får ett uppdrag som leder honom ut på ett farligt äventyr genom metrons stationer. 

Boken var väldigt spännande och som läsare fick man möta både skrämmande mutanter, en mardrömslik värld och samtidigt intressanta karaktärer. Jag fick svårt att lägga den ifrån mig och den fick en helt klart att börja fundera över hur världen skulle ha sett ut om kalla kriget hade slutat annorlunda. Människans strävan efter att överleva och den drivkraft som leder oss till att hela tiden finna en förklaring till det vi ser och upplever spelar en väldigt stor roll i denna boken. 

Det enda jag har att klaga på är att det ibland är lite förvirrande var handlingen utspelar sig. Även om jag hade en karta över tunnelbanesystemet som författaren hade lagt in i pärmen på boken så kunde jag inte riktigt få ihop hur färdvägarna hängde ihop. Ibland nämndes även stationer som inte var med på kartan eller där stationen fanns med där namnet inte stod med. Detta var något jag störde mig på och fick mig ibland att tappa tråden. 

tisdag 15 februari 2011

Örhängen från förr

Här är lite fler bilder på några örhängen jag har gjort själv av diverse pärlor och metalltråd.


De här är jag väldigt nöjd med.



Två örhängen som är inspirerade av drömfångare.


måndag 14 februari 2011

Cupcakes bakning

Glad alla hjärtans dag på er allihopa! 
Här kommer lite bilder på Cupcakesen som jag gjorde igår.
De blev väldigt uppskattade av min pojkvän.

Som dekoration till cupcakese gjorde jag dessa svarta marsipanrosorna. 
Inspirerationen fick jag från Lily Valillis bok A zombie ate my cupcake som jag köpte på SF bokhandeln i Stockholm. Kolla in den här www.sf.se


Detta är kladdkakemuffins med bitar av 55% mörk choklad och vit choklad i.
 

Eftersom kladdkakemuffins har en tendens till att sjunka ihop lite i mitten
så lade jag några bitar marshmallow i mitten för att kunna få en jämn yta att spritsa frostingen på.


Cupcake med blå frosting och snöflingor på.
Lite vintertema med tanke på hur det ser ut utanför fönstret. 

Så här blev alla hjärtansdag cupcakesen.




Det blev inte rosor till alla men jag gjorde lite fler vintercupcakes istället.