Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

torsdag 12 januari 2012

Ett nyckelhålshalsband av scrappbookdetaljer

Detta halsband gjorde jag av scrappbookdetaljer ifrån Tim Holtz. De är perfekta till att göra smycken av. Så här blev resultatet.







Enkelt och snyggt. Gillar att nyckelhålet är nästan lite pumpaformad. Tim Holtz har mycket annat vackert som mycket väl går att använda sig av. Så det blir nog en del letande efter fler delar att använda sig av i framtiden. Har ni några tips så är jag tacksam.

onsdag 11 januari 2012

Tubscarf och ett nytt bildprogram

Under nyår har jag stickat en tubscarf av garnet CanCan som brukar användas för att göra volangsjalar. Ett garnnystan räcker i vanliga fall till två volangsjalar. Jag använde mig av två nystan och stickade rakt ner i 50 maskor i bredd. Stickade tills den var i lagom längd och sydde sedan ihop den på längden. Tubsjalen ser olika ut beroende på vilket håll jag har den och den går att använda som luva vilket är riktigt gosigt när det är kallt. Ena änden är lite snävare än den andra så den smiter åt mer runt halsen och huvudet, medans den andra änden är mer lös och har fler volanger.


Här bär jag den trädd över huvudet med den bredare änden neråt.





Här har jag dragit upp den över huvudet, med den lite snävare änden runt huvudet.





Här har jag den lite vidare änden uppåt, mer fluffigt. Har även lekt lite med ett nytt bildprogram som jag har på min ipad nämligen Snapseed. Funkar väldigt bra och smidigt, och det finns väldigt bra effekter. Det går t.ex. att sätta focuspoints på bilden för att kunna redigera bara vissa delar av bilden. Kan vara användbart när man vill ändra ljus eller skuggor i ansikten men vill behålla färgen på bakgrunden. Ska nog leka lite mer med detta. - Posted using BlogPress from my iPad

måndag 9 januari 2012

Fotografier ifrån Noah Doely. Fantasi eller verklighet?

Tänkte dela med mig av dessa fantastiska fotografier av Noah Doely. Motiven föreställer upptäcksresande och forskare runt sekelskiftet. De är väldigt välgjorda och fantasifulla, med motiv kring det groteska och makabra.




















Alla bilderna är tagna ifrån http://noahdoely.com/ Jag kan bara drömma om att kunna skapa något liknande, men drömma kan man alltid. Gå in och titta på Noahs andra bilder, de är riktigt häftiga.