Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

torsdag 28 mars 2013

Ghost - En av årets bästa konserter

Här kommer ett inlägg som jag egentligen skulle ha postat på bloggen för länge sen, men som aldrig blev av. Här kommer det i alla fall.

I slutet av mars fick jag äntligen se ett av mina favoritband igen efter en mycket lång väntan. Jag såg dem live 2011 och jag har försökt att få tillfälle att se dem igen sen dess. Vi lyckades få tag på två biljetter till en av de tre spelningarna i norden iår. Konserten hölls på Amagerbio i Köpenhamn. En liten men trevlig konsertställe med en rejäl scen. Tre band skulle stå på scen. Det första var Deas soul som spelar domedagsblues med elektroniska inslag. Det var väldigt bra och jag vill absolut se dem igen. Det andra bandet var Switchblade som jag inte heller har sett tidigare.  Ett litet märkligt framträdande men bra musik och väldigt progressivt. Sen kom då  huvudnummet Ghost. Det var lika bra som när jag såg dem sist med en bra spellista. Fick höra alla mina favoritlåtar som t.ex. Elizabeth, Stand by him och Ritual.  Det blev självklart även en del från nya skivan som inte hade släppts vid tillfället.

fredag 22 mars 2013

En fin fyndad kandelaber och två fina fiskar

Har som sagt varit mycket på loppisar och second hand affärer på sistone. Här är två av de senaste fynden. En jättefin kandelaber som jag inte gav mer än 140 kr för på den senaste loppisen.  Älskar verkligen hur ljusmanchetterna är utformade. Lite som vågor eller blomblad. Får nog aldrig nog med ljuststakar.
Hittade även dessa två underbara karpar i metall. De passar perfekt ihop med kandelabern. Får se vad nästa loppis har att bjuda på.

Konst på tårtpapper

Såg denna idéen på instagram i veckan och tänkte att detta måste jag testa. Det går väldigt bra att rita på tårtpappret och jag tänkte att de nog kan bli fina tavlor att ge bort. Så här blev mina två första teckningar. Har inte ritat på ett tag nu, men det blev bra ändå tycker jag. Så nu blir det till att hitta intressanta och roliga tårtpapper att kludda på.

söndag 17 mars 2013

Hemma hos oss

Hoppad att ni också har en mysig söndag med solsken utanför fönstret.  Här är det soligt och snart dax för en söndagspromenad. Tänkte dela med mig av ett litet collage på några av skatterna i vårt hem. Så här har vi det.

onsdag 13 mars 2013

Antika smycken att inspireras av.

Har börjat intressera mig mer och mer för antika smycken. Det är kul att låta sig inspireras av äldre stilar och hantverk i mitt egna skapande.
Här är två smycken som jag har fyndat. Älskar verkligen fotogömman. Nu ska jag bara hitta en passande kedja så att jag kan börja använda den. Har ingen aning om hur gammal den är. Får se om jag kan ta reda på det.
Det andra smycket är gjort i silver och jag tror att det är ifrån början av 1900 - talet. Om det är sten eller glas i mitten har jag ingrn aning om, men fint är det. Kanske kan ha det när jag klär upp mig lite någon gång.
Så det var två smycken ifrån samlingen, och fler lär det bli.

tisdag 5 mars 2013

Flickhuvud från JIE för påskriset

Hittade denna fina vas idag på second hand. Gillar frisyren och hon känns lite sagoaktig. Det är en JIE Gantofta, men jag har ingen aning om vem som har gjort den. Har försökt tolka stämpeln men det är inte det lättaste. Tänkte i alla fall att den kommer att passa som vas till påskriset. Om det är någon som kanske vet vem som har gjort den så tar jag tacksamt emot tips.