Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

onsdag 19 mars 2014

Återanvändade och egensydd Invader Zim väska

Nu har jag äntligen vågat närma mig min symaskin. Har aldrig varit särskilt duktig på att sy, jag var mer en träslöjdstjej. Nu har jag däremot tagit fram min symaskin och sytt en fin Invader Zim väska.
Idé kom ifrån att jag hade hittat en gammal väska på loppis som hade ett bygellås. tyget var däremot inget vidare så jag tänkte att det måste väl gå att byta ut.

Grovt stickat tyg som orginalväskan var gjort av.
Storleken på väskan på väskan var däremot rätt bra så jag använde mig av det gamla tyget för att göra en mall. Jag hade ett lila sammetstyg hemma som jag köpt ifrån Ikea för länge sen som jag tänkte skulle passa bra. Innertyget gjorde jag av ett tyg som jag köpt för 10 kr på stadsmissionen.

 Från början hade jag bara tänkt att försöka sy en så enkel väska som möjligt. Ju mer jag började fundera och testa desto roligare och desto fler saker lade jag till. I slut ändan blev det tre innerfickor. En för mobilen, en för pennor och virknålar och en för småplock och block.
Det som avgjorde att det blev en Invader Zim väska var att jag hade ett märke sen länge sen föreställande symbolen från den Irkiska imperiet. Det är det som är det svåra med fina märken, att det är så svårt att bestämma sig för var man ska sy fast dem. Men den passar perfekt ihop med det lila tyget och jag är så nöjd med resultatet. 

Nu är jag inte lika rädd för symaskinen, så nu kanske den kan få åka fram lite oftare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar