Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

torsdag 28 april 2011

Gotiskt tittskåp: Så gör du.

Är nu nästan helt färdig med mitt gotiska tittskåp. Det som behövs är lite riktigt lim och en omgång med sprayfärg sen ska det vara klart.
Fick ett ryck med att börja med ett nytt projekt mitt i allt påskfirande. Jag hade sett ett tips i en tidning om hur man skulle kunna göra fina tittskåp med sina egna foton, och självklart var jag tvungen att testa. Har dock inte så många bra bilder på mig själv så jag letade upp lite passande bilder på nätet. Fick en idé om att göra en tavla över en typisk skräckfilmsscen. Så här gick jag till väga.

Jag började med att leta upp lite passande bilder på nätet och skrev ut dem på fotopapper. Efter det klippte jag ut dem vilket var lite pilligt. Jag använde mig av fotopapper eftersom det är lite styvt vilket innebär att man inte behöver limma bilderna på ett tjockare papper, plus att det är lite glansigt vilket ser snyggare ut.

Jag köpte två ramar av vilka en hade mer djup. Den andra var lite snyggare. Dessa ska sedan limmas ihop till en ram, så de måste passa ihop i storleken så att den undre täcks av den övre. Jag skrev även ut en passande bakgrundsbild som får sitta i botten på tavlan. I detta fallet en jättestor måne.

Efter att jag hade figurerna klara så klippte jag ut små remsor av fotopapper som ska sitta på baksidan om figurerna. Dessa ska sedan sättas fast vid botten på tavlan eller marken. Jag var tvungen att mäta lite så att "stöttorna" passade och inte stack fram bakom figurerna. Sedan vikte jag dem på mitten.
Och tejpade fast dem på baksidan av figurerna, i detta fallet en gravsten. Går lika bra att limma, men jag hade inget bra lim hemma.


Efter det började jag sätta fast figurerna i den ordningen jag ville ha dem. Om ni ska göra detta själva tänk på att börja framifrån annars kommer en del figurer att vara i vägen när du ska placera de främre figurerna. Jag tejpade mina men ska limma fast dem när jag fixat ett lämpligt lim. det är bra att tejpa fast figurerna om man är osäker på placeringen, för då går det att flytta på dem om man ångrar sig.

Tänkte även ha en fladdermus som jag tänkte hänga ifrån "taket" så jag satte fast en sytråd som den får hänga i. Efter det tejpade jag fast den på den höjd jag ville ha den.
Så här blev resultatet. Svårt att ta ett foto som gör den rättvisa, men hoppas att ni ser ändå.
Tänker nog spreja ramen i svart så att den passar in bland mina andra ramar.

Nästa gång ska jag nog försöka mig på att göra en tavla med mina egna bilder, nu när jag vet lite mer om hur jag ska göra.

4 kommentarer:

 1. OooooH! Tjusigt! *klappar händer*

  SvaraRadera
 2. Visst är det. :D
  Kommer att bli fint här hemma på ett bra ställe. Måste bara hitta plats.
  Får se vad det blir för något nästa gång, tror jag ska göra något steampunkigt. ;P

  SvaraRadera
 3. Sv: Enjoy! =)
  Läckert tittskåp, en ide`jag kanske snor, skulle passa finfint här hemma ;)

  SvaraRadera
 4. Kul!! Alltid roligt att inspirera andra, och möjligheterna är ju oändliga. Lär nog bli några till att pryda hemmet med för min del. :D

  SvaraRadera