Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

torsdag 21 augusti 2014

Återbruk av ljusstakar och ljuskoppar

Här kommer lite tips för hur man kan göra om en ljusstake och en ljuskopp.
Jag köpte två små ljusstakar på second hand som var lite för pråliga i färgen, men jag såg en möjlighet att göra om dem.

Orginalet står till höger i bild.
 Här är de två ljusstakarna. Från början var båda i guldfärg, men det är inte riktigt min stil. Det första jag gjorde var att skruva isär ljusstaken och valde ut de delar jag ville ändra färg på. Efter det sprayade jag delarna med matt svart sprayfärg.

Det färdig sprayade resultatet.
Oftast använder jag inte vanliga ljus utan jag använder hellre värmeljus. För att kunna välja om jag vill använda värmeljus eller inte så kom jag på en lösning. Det som behövs är en ljuskopp, i det här fallet hittade jag en som ser ut som en blomma på second hand. En vinkork behövs också för att fästa ljuskoppen vid ljusstaken. Jag mäter hur lång de behöver vara för att sitta fast ordentligt. Tryck inte ner den för långt bara. Efter det delar jag korken och limmar fast den i mitten på undersidan av ljuskoppen. Ibland kan man behöva rugga upp ytan på metallen med en liten fil.Vinkork och ljuskopp.
Var noga med att mäta ut mitten.
Så var den fastlimmad.

Sen är det bara att sticka ner den i ljusstaken och voila så har jag en helt ny ljuskopp. Det som är bra är att jag kan byta överdelen mot en annan och att mina ljusstakar kan användas på mer än ett sätt. Fungerar jättebra.


Hoppas att ni gillade min idé.


1 kommentar: