Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

tisdag 24 mars 2015

Spiritus familiaris corvus corax

Nu har jag gjort färdigt min tredje teckning med familiaris motiv.

Denna gången valde jag att göra en korp. Korpar har enligt tradition varit en av de skepnader en häxa kan ta för att anonymt kunna ta sig till häxmöten. De är även en symbol för kunskap och solen. De kopplas även samman med döden och sågs ofta som omen för kommande dödsfall.
Därför ritade jag en döskalle och ett ljus i nederkant för att få in döden och kunskapen, ljuset som symboler i bilden. Ögat i bilden symboliserar själen, och det tredje ögat. Vid sidan har jag ritat två kråkfötter som även brukar kallas för häxfötter. Dessa symboler användes för trollformler riktade till ens fiender.

2 kommentarer:

  1. Vad fint du gör! Jag tycker väldigt mycket om kråkfåglar, de är så intelligenta. Min familiaris är ugglan.

    SvaraRadera
  2. Tack Linnea-maria! Är själv också väldigt förtjust i Kråkfåglar. Ugglor är också en favorit. Har ritat en uggla redan men det kommer säkerligen bli fler i framtiden.

    SvaraRadera