Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

torsdag 2 april 2015

Glad påsk!!

Glad påsk alla! Nu idag så kommer jag tillsammans med flera andra häxor fara till Blåkulla och festa. Innan jag far vill jag visa upp den senaste tavlan som jag färdigställde igår.

Denna tavla är ett porträtt av en Hare vilket är passande under denna högtiden. Haren är en bland annat en symbol för fruktbarhet, månen och  pånyttfödelse.
Harar har enligt folktro använts av häxor för att stjäla mjölk ifrån grannar, s.k. mjölkharar eller bjäror.
I nederkanten av bilden har jag ritat ax av korn och vete. Korn är en symbol för fertilitet och vete ses som en symbol för pånyttfödelse.
Över haren ritade jag månar och stjärnor för att knyta an till legenden om haren som tittar på månen. Att se en hare som tittar på månen ger goda skördar, tur och pånyttfödelse. De tre hararna som jagar varandra är en gammal symbol för fertilitet och månens cykler som förekommer inom flera olika religioner. Vid sidorna finns en liten wiccansk symbol för Eostre och våren.

Som ni kanske märker så lägger jag ner mycket tid på att planera mina motiv, och vad som ska ingå i mina tavlor.
Nu ska jag börja planera nästa bild så jag kan påbörja den när jag kommer tillbaka ifrån Blåkulla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar