Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

torsdag 14 juli 2011

Samlade svenska kulter av Anders Fager


Just nu känner jag som att inget kommer att bli riktigt likadant. Något saknas och det kliar där längst in i själen. Vrider och vänder sig som en mask som vill ha mer, men som inte kommer att bli mätt.
Jag har precis avslutat sista novellen i Anders Fagers bok Samlade svenska kulter och jag är verkligen såld. Boken är uppdelad i tre böcker: Svenska Kulter, Artöverskridande förbindelser och Du kan inte leva. Första boken Svenska kulter utkom redan 2009, men i år utkom alla tre böckerna i en samlad utgåva. Böckerna består av flera mindre noveller som skildrar skrämmande världar och dimensioner som existerar bredvid våran egen, och varelser som vandrar mitt ibland oss. Fager har lyckats med något som få har, nämligen att placera Lovecrafts skräckvärld i våran egen tid och i vårt eget samhälle. Det blir en djupdykning i människors mörka psyke och hur snett det kan gå.
Tror att detta är hittils den bästa boken jag har läst hittills i år. Det var svårt att lägga den ifrån sig och berättelserna gick verkligen under huden på mig. När jag avslutat en novell kände jag ett pirr i magen över hur förtjust och samtidigt äcklad jag blev. Sen kom spänningen över vad som skulle komma näst. Har tidigare läst en del skräckromaner, men detta måste vara en av de bästa. Jag hoppas verkligen att Fager kommer att skriva fler liknande böcker. För jag har redan abstinens. Iä iä

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar