Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

tisdag 30 augusti 2011

Nytt pysselexperiment nämligen Decoupage

Som vanligt har jag svårt att bara hålla mig till ett projekt i taget. Nu har jag gett mig på att testa Decoupage. Det är inte så svårt som man tror. Det gäller att ha en del tålamod och fantasi. Decoupage går ut på att man lim/lackar tunt papper på olika föremål. Enklast är det att använda sig av servetter. Decoupagelim penslas på underlaget innan pappret läggs på efter det penslas två lager ovanpå, och då fungerar limmet som ett lack. Finns både med matt eller klar finish.
Första försöket för mig blev rätt lyckat, enligt mig i alla fall. Hittade ett fatt gjort i pressat papp på Panduros rea. Jag använder mig av servetter i detta projektet och så här blev resultatet.


 

Kan användas som uppläggningfat,
Till detta gjorde jag även en kakkupa av en vanlig glasskål och en liten keramikblomma från secondhand. Såg detta tips i en pysseltidning och testade själv. Jag använde mig av stenlim för att limma ihop delarna.

Perfekt för ute fikat. Får hoppas på bättre väder bara så jag får tillfälle att använda den. Det kommer nog att bli fler decoupageprojekt i framtiden. Det enda som sätter gränserna är fantasin.

1 kommentar:

  1. Att man inte har tänkt på det, när man är ute och leta på loppisar, ostkupor av upp och nervända skålar! Fint pyssel :)

    SvaraRadera