Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

tisdag 20 september 2011

Min första blogaward!

Min första blogaward som jag fått av min kompis Carro som driver bloggen St Heaven street där hon visar upp sina underbara bakverk/konstverk.
Med saracen följde fem frågor som jag ska svara på.

Varför började du blogga?
När jag började blogga var det mest för att kunna hålla lite koll på mina projekt och pyssel, och för att inspirera och bli inspirerad. När jag fastnade för att göra smycken och började fundera på att kanske kunna sälja några i framtiden så har jag försökt använda bloggen för att marknadsföra mig och se vilket intresse som finns för mina skapelser. Det har blivit en del inlägg om inspirationskällor som jag hittar på nätet eller runt omkring mig.

Vilka bloggar följer du?
Flera av mina vänners bloggar men även en del andra bloggare som sysslar med liknande saker som mig själv. Nämligen smycken och steampunk. De jag följer har jag på min länklista här intill på bloggen. Det känns kul att kunna inspireras av så många där ute, och ju mer jag tittar desto fler idéer får jag själv. Hoppas att ni tycker likadant om min blogg.

Vilken är din favoritfärg?
Om jag får räkna svart så måste jag säga den, men röd och lila ligger inte långt efter. Fast den färg som gör mig allra gladast är den färg som en riktig blå sommarhimmel har.

Vilken är din favoritfilm?
Det finns så många underbara filmer men kan alltid nämna några solklara favoriter. A nightmare before christmas kommer alltid att vara en favorit för mig, allt från estetiken till musiken är underbar. Coppolas Dracula är också en favorit, Gary Oldman som Dracula är ruskigt bra. Four rooms för den underbart mörka humorn, och om jag ska ta en till komedi så får det bli Monty Python and the holy grail. Ja jag är en sån där som kan citera flera scener ur filmen. Nii!

Vilket land/länder skulle du vilja besöka och varför?
Har varken haft möjlighet eller chans till att åka utomlands så mycket som jag hade velat. Förhoppningsvis ska det bli ändring på det någon gång. Ett land jag vill åka till är Egypten. Det känns som ett måste för mig som är arkeolog, även Pompeji i Italien står högt på listan över platser jag vill resa till. Just nu drömmer jag däremot att få ligga i en hängmatta på en karibisk ö med en paraplydrink i handen och bara njuta.

Då var det dax att skicka vidare denna award till fem stycken bloggare.

Först ut blir min kompis Yvonne med sin blogg kryptozooligi.se. Yvonne är en av få utbildade kryptozoologer i Sverige och det är verkligen kul att se vad hon skriver i ämnet. Hon brinner verkligen för detta och jag vill verkligen att hon får den uppmärksamhet som hon förtjänar. Väntar med spänning inför kommande expeditioner.

Nästa att få en award är min vän Johan som driver bloggen chronicles of nonsense. Johan är väldigt begåvad med pennan och är det någon som kan får mig att skratta så är det han.

Nästa blogg att få pris är Fatalaty. En blogg om populärkultur och videovåld. Bloggen skriver om som bloggen heter spel, film och diverse tänkvärdheter. Alltid lika kul att läsa.

Nästa blogg blir I huvudet på Malin som drivs av en gammal kompis som är väldigt duktig på att scrappa laga mat och fota. Har en gång sagt att himmelriket finns på en tallrik i Malins kök, och det stämmer verkligen. Det är lätt att inspireras när man tittar på Malins skapelser, och jag tycker hon helt klart är värd en award.

Sista bloggen blir St heaven street och en av mina bästa vänner Carro som gav mig denna awarden. Carro bakar de mest fantastiska skapelser man kan tänka sig. Tårtor, cupcakes och macarons hon är verkligen helt otrolig på att baka. Skapar glädjen finns det heller ingen brist på, det görs alla möjliga varianter. Ibland förstår jag inte var hon får all energi ifrån. Hon är verkligen en inspirationskälla.
Tack så mycket för awarden och de snälla orden Carro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar