Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

onsdag 31 augusti 2011

Svart stockros

Har fått tag på frön från svart stockros. Såg sådana här i Lund och jag tycker de är helt underbara. Egentligen är inte färgen på blomman svart utan väldigt mörkt vinröd, men den är så pass mörk i färgen att den ser närmast svart ut. Som tur är hade en av arbetskamraterna sådana hemma så jag fick några frön. Eftersom jag inte har någon egen trädgård än så får jag plantera dem hemma hos mamma i första hand. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden kan ha dessa vackra blommor hemma hos mig. Nu får vi se om de tar sig. Hoppas på det.


tisdag 30 augusti 2011

Nytt pysselexperiment nämligen Decoupage

Som vanligt har jag svårt att bara hålla mig till ett projekt i taget. Nu har jag gett mig på att testa Decoupage. Det är inte så svårt som man tror. Det gäller att ha en del tålamod och fantasi. Decoupage går ut på att man lim/lackar tunt papper på olika föremål. Enklast är det att använda sig av servetter. Decoupagelim penslas på underlaget innan pappret läggs på efter det penslas två lager ovanpå, och då fungerar limmet som ett lack. Finns både med matt eller klar finish.
Första försöket för mig blev rätt lyckat, enligt mig i alla fall. Hittade ett fatt gjort i pressat papp på Panduros rea. Jag använder mig av servetter i detta projektet och så här blev resultatet.


 

Kan användas som uppläggningfat,
Till detta gjorde jag även en kakkupa av en vanlig glasskål och en liten keramikblomma från secondhand. Såg detta tips i en pysseltidning och testade själv. Jag använde mig av stenlim för att limma ihop delarna.





Perfekt för ute fikat. Får hoppas på bättre väder bara så jag får tillfälle att använda den. Det kommer nog att bli fler decoupageprojekt i framtiden. Det enda som sätter gränserna är fantasin.

måndag 22 augusti 2011

Ett nytt stort halsband

Har inte varit helt sysslolös denna somamren. Här är ett nytt halsband som jag har gjort av ett gammalt fickur och diverse klockdelar och smyckesdelar. Uret är i en lite större storlek och med en lång kedja till.




Med på bilden är ett förstoringsglas med klockkedja som jag fyndat i Köpenhamn.

måndag 8 augusti 2011

Silverbricka blir till väggur

För ett tag sedan köpte jag en silverbricka på en loppis och det här är vad jag gjorde med den.


Silverbrickan gjorde jag om till detta väggur. Jag började med att borra ett hål i mitten av brickan. Efter det köpte jag ett urverk billigt på Clas Ohlsson. Sen var det bara till att gå loss med limmet. Jag hade en del större kugghjul som jag inte riktigt vetat vad jag skulle göra med, men här blev de perfekta. temat på klockan blev en blandning mellan steampunk, blommor och insekter.







Det gick åt en del material men det var det helt klart värt. Får se vad det blir för pyssel nästa gång att pryda hemmet med.

söndag 7 augusti 2011

I´m back!

Jag har inte skrivit något på väldigt länge, men nu är jag tillbaka. Anledningen till att jag inte har bloggat på ett tag är att jag just nu jobbar som arkeolog på en större grävning nere i Blekinge. Tyvärr blir det inte så mycket tid till att blogga eller pyssla som tidigare, men jag försöker ändå finna lite tid till pyssel. Som till exempel detta halsbandet.
Detta var en present som jag gjorde till en av mina bästa tjejkompisar när hon fyllde år nu nyligen. Det blev ett halsband gjort av ett gammalt fickur och ett egenhändigt pysslat kort. Det är första gången jag har scrappat ett kort, men tycker själv att det gick rätt bra. Det är alltid kul att testa lite nya saker. Här kommer några bilder.