Vem är jag?

Välkomna!

Jag har alltid älskat att skapa. Att få sätta sig ner och låta idéerna flöda har varit en naturlig del av mitt liv. Här får ni ta del av det jag pysslar med för tillfället. Det kan vara allt ifrån smycken och virkning till konst. Välkomna till min värld.

tisdag 26 februari 2013

Bokrean 2013

Nu är den här. BOKREAN!!
I år förbeställde jag de böcker jag verkligen ville ha så jag slapp stressa på morgonen.
Mina måsten denna rean var.

1 .Gamla Smycken av Christine Hansson.En bok som beskriver hur du ska skötsel, värde och vad du ska titta efter när du loppisfyndar. Många fina bilder och mycket bra info.2. Stilguiden – Möbler och inredning 1700–2000 av Jane Fredlund.

En bok som går igenom möbelstilar och vad som har påverkat de olika stilarna. Tar upp olika typexempel på t.ex. Barock och Rokoko. Visar även vad som skiljer de olika stilarna åt. Kul för sådana som mig som hänger på auktioner, loppisar och i antikaffärer. 

3. Svenska Folksagor av Jan-Öjvind Swahn och Birgitta Hellsing. 
Illustrerad av Alvaro Tapia.

I denna boken ryms 40 av de svenska folksagorna som t.ex.  prins Hatt (en av mina personliga favoriter), prins Lindorm och de sju svanarna. Det som fångade mitt intresse mest var att Jan-Öjvind Swahn har samlat information om varje saga som ålder, ursprung och utbredning samt deras upptecknare. Sen att det är en bra samling med gamla svenska sagor är inte fy skam heller.
4. Drood av David Simmons.

Drood är en skräckroman som handlar om de sista fem åren i Charles Dicken´s liv, berättat ur hans medförfattare Wilkie Collins synvinkel. Bokens titel är tagen ifrån Charles Dicken´s ofärdiga novell The Mystery of Edwin Drood. Dicken´s råkar ut för en olycka tillsammans med sin älskarinna vilket ändrar hans beteende. Han blir mer fascinerad av döda kroppar, opiumhålor och slumkvarter. I den här boken presenteras en alternativ teori kring varför Dicken´s novell aldrig blev klar.
Läste om denna för länge sen när den kom 2009 och jag har varit sugen på att läsa den sen dess. Tyvärr har jag inte sett den i bokaffären och på nätet har den fortfarande legat lite för högt i pris. Hittade den nu på SF-bokhandelns bokrea för en väldigt billig peng.     
 
5. Bronsåldersmordet, om arkeologi och ond bråd död av Jonathan Lindström.
 
 
Detta är en bok som jag velat införskaffa väldigt länge. Detta är första svenska boken jag har sett som har tagit sig an ett arkeologsikt fynd som om det vore en modern mordgåta. 
1953 hittades ett skelett ifrån Bronsåldern. Skelettet tillhörde en man som blivit ihjälslagen. Genom att använda sig av modern teknik och analysmetoder försöker Lindström pussla ihop en mordhistoria och lösa de frågor som vi arkeologer möts av i vårt yrke. Vem var han, varifrån kom han och hur dog han?
Det ska bli intressant att se hur Lindström har valt att presentera sina slutsatser. Det är kul när det görs något annorlunda. Sen är det alltid kul när ens arbetskamrater är med på ett hörn. 
  
Så det var några av de böcker som jag jagade i år på bokrean. Självklart finns det flera andra böcker som jag gärna vill ha, men de här var mina absoluta måsten under bokrean 2013. 
Vad har ni hittat själva på bokrean. 
Tipsa gärna!!

1 kommentar:

  1. Gamla smycken har jag också! :) Svenska folksagor har jag inte sett tidigare, blev allt lite sugen ;)

    SvaraRadera